Preview Mode Links will not work in preview mode

Fondspodden

Jun 27, 2024

Denne gangen har Håvard med seg Joakim Embu og Ståle Øksnes for å snakke om momentum i markedet, dette fenomenet som gjør at når et marked går bra, går det fort enda bedre. Hvorfor er det sånn? Og når snur det?

De gjør også et dypdykk i individuell pensjonssparing (IPS), med skatterabatt og krafig...


Jun 3, 2024

Hva må du vite om skatt for ulike fondstyper? Denne gangen har Håvard med seg Ståle Øksnes for å snakke om hvordan skatt påvirker selskapene, fondene og alle som sparer i fond. Er det noen fallgruver?

Og nok en gang har GameStop-aksjen skutt i været på rekordtid. Joakim Embu prater om hvorfor, og hvordan, denne...


May 2, 2024

Hva i alle dager er svingprising og hvordan fungerer det? Er det en skjult kostnad eller rettferdig fordeling av byrde? Hva er egentlig alternativet? Christin Sunde fra KLP Kapitalforvaltning kommer for å belyse dette ganske ukjente fenomenet som angår alle som har penger i fond.

Håvard får som vanlig også besøk...


Apr 4, 2024

Håvard har med seg forvalterne Tore Sirevaag og Odd Rune Heggheim for å gjøre et dypdykk i Private Equity - børsens mystiske parallellunivers. Hvordan finner man lønnsomme selskaper å investere i? Og hvordan kan man bygge en portefølje utenfor børs?

Leder for ansvarlige investeringer, Kiran Aziz, kommer også...


Mar 1, 2024

Det sies mye rart om hvor aksjemarkedet skal om dagen. I fjor stod syv aksjer for så godt som hele den globale aksjeavkastningen. Hvordan ligger de samme syv an i år? Og hvordan kjøper egentlig en indeksforvalter passe lite av alle verdens selskaper, uten å drive opp enkeltaksjer?

Håvard har med seg forvalter...