Preview Mode Links will not work in preview mode

Fondspodden

Dec 6, 2023

Tredje og siste episode i miniserien om de tre største industriene på Oslo Børs. Den største av dem alle er energi, og spesielt olje og gass. Vi er helt avhengig av energi. Likevel er energiutvinning ekstremt omdiskutert. Fossil energi skal utfases, men når og hvor fort? Og hva betyr det for investorer?

Håvard...


Nov 13, 2023

Andre episode i miniserien om de tre største industriene på Oslo Børs. Denne gangen sjømat. Flere medieoppslag den siste tiden har reist spørsmål ved bærekraften til en av Norges viktigste eksportbransjer: Oppdrett av fisk.

Håvard har med seg Thomas Lorck og Arild Skedsmo for å diskutere vekstmuligheter,...


Oct 19, 2023

Episode 1/3 av miniserien om de store gigantindustriene på Oslo Børs. Denne gangen shipping. Håvard har med seg shipping-ekspert Simon Røksund Johannessen for å gjøre et dypdykk i shipping. Hvordan tjener shipping penger? Hva tenker investorer om de ulike grenene av bransjen?

I tillegg er Phillip Øksnes på plass...


Sep 12, 2023

Håvard får besøk av Ann-Elisabeth Tunli Moe og Odd Rune Heggheim. Småsparere går "all in" og investerer i selskaper de tror de forstår. Mange av dem taper pengene sine. Hvorfor er nordmenn så glade i «lottoaksjer»? Og er dette virkelig tiden for å spille bort sparepengene?

Kronen er fremdeles svak, men nå...


Aug 3, 2023

De store teknologigigantene har sendt globale aksjemarkeder i taket. Nå styrker også den norske krona seg, og prisveksten bremser opp. Er økonomien snart friskmeldt?

Det mange mente ville bli et bratt år har i grunn blitt ganske bra. Håvard har med seg Odd Rune Heggheim i studio for å gjøre opp status for...