Preview Mode Links will not work in preview mode

Fondspodden

Dec 5, 2022

I denne episoden får Håvard besøk av renteekspert Phillip Øksnes og direktør for samfunnsansvar Heidi Finskas. De diskuterer renter, inflasjon og arbeidsmarkedet. Hvorfor gjør sentralbankene som de gjør om dagen? Og hvor skal renten fremover?

De oppsummerer også hva som kom ut av COP27 i Sharm el-Sheik. Hvordan...


Nov 3, 2022

Håvard har med seg fagansvarlig for klima, Arild Skedsmo, og Odd Rune Heggheim i studio. Det er mye å snakke om i markedene om dagen, og midt oppi det hele kommer COP27 i Sharm el-Sheik. Hvorfor er finansbransjen er så opptatt av FNs klimatoppmøte?

Og hva skjer egentlig i Kina om dagen, hvor børsene stuper...


Oct 4, 2022

Håvard får besøk av Odd Rune Heggheim fra KLP Kapitalforvaltning og direktør for samfunnsansvar, Heidi Finskas. De snakker om alt som skjer i markedet om dagen. Hva skjer med rentene, inflasjonen, valutaene og aksjemarkedene, og hvordan henger det hele sammen? I tillegg snakker de om hva Oljefondets nye klimasatsing...


Sep 6, 2022

Kiran Aziz, leder for ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning, stepper inn for Håvard. Hun får besøk av porteføljeforvalter Kristoffer Solem og fagansvarlig for klima, Arild Skedsmo. De tar et blikk på aksjemarkedet og diskuterer energimarkedet, råvarekrise, krig og grønn omstilling. Hva må investorer...


Aug 18, 2022

Vi har flyttet Fondspodden til Arendalsuka, og Håvard får besøk av Aker ASA-sjef Øyvind Eriksen for å snakke om hvordan oljebransjen tilnærmer seg omstillingen til grønnere energi. Hvordan skal oljebransjen endre seg for å være relevant også i fremtiden? Kan vi egentlig komme oss ut av oljeavhengigheten?